);
Kuchnia

Wigilijny kompot z suszu

Wigilia za pasem, przygotowania przedświąteczne wrą, w głowach cała lista zadań do wykonania i wciąż myśli, by o niczym nie zapomnieć. Znasz to? Dlatego właśnie przygotowałam Ci listę 12 potraw wigilijnych, które wg mojego uznania są najbardziej tradycyjne na świątecznych stołach. Znajdziesz tam również wersję PDF do druku

 

Wigilijny kompot z suszu

 

Składniki:

  • po 100g suszonych: jabłek, gruszek, śliwek, moreli
  • garść rodzynek
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • 4 goździki

 

Wykonanie:

Owoce obsyp cukrem i zalej 1,5l wody. Zagotuj, zmniejsz ogień, dopraw cynamonem i goździkami.

Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30-40 minut i gotowe 🙂

 

**********************************************************************

Spodobał Ci się tekst? Będę wdzięczna, jeśli podzielisz się nim z innymi

Pamiętaj o odwiedzeniu mnie na Facebooku oraz Instagramie Dodatkowo jeszcze założyłam Tajną Grupę Podomowych, gdzie rozmawiamy o wszystkim, co nie wypada omawiać publicznie

Zapraszam

 

zdjęcie

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram