);
Kuchnia

Zupa grzybowa – czysta

Wigilia za pasem, przygotowania przedświąteczne wrą, w głowach cała lista zadań do wykonania i wciąż myśli, by o niczym nie zapomnieć. Znasz to? Dlatego właśnie przygotowałam Ci listę 12 potraw wigilijnych, które wg mojego uznania są najbardziej tradycyjne na świątecznych stołach. Znajdziesz tam również wersję PDF do druku

 

Zupa grzybowa

 

Składniki:

  • 30 g suszonych grzybów
  • włoszczyzna
  • 2-3 ziarnka pieprzu
  • liść laurowy
  • 10 g masła
  • sól do smaku

 

Wykonanie:

Grzyby dokładnie myjemy i namaczamy na kilka godzin. Włoszczyznę myjemy, obieramy, kroimy i gotujemy razem z namoczonymi grzybami w sześciu szklankach wody. Gdy grzyby  i włoszczyzna będą miękkie to odcedzamy. grzyby kroimy w paski i wkładamy do zupy. doprawiamy solą i dodajemy masło.

 

W mojej rodzinie zupę grzybową jada się razem z makaronem „łazanki” lub czystą.

Smacznego

 

 

 

Zdjęcie

*****************************************************************

Spodobał Ci się tekst? Będę wdzięczna, jeśli podzielisz się nim z innymi

Pamiętaj o odwiedzeniu mnie na Facebooku oraz Instagramie Dodatkowo jeszcze założyłam Tajną Grupę Podomowych, gdzie rozmawiamy o wszystkim, co nie wypada omawiać publicznie

Zapraszam

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram